Бойко Борисов: Опитах се да помогна на колегата Станишев

Лилия Христова

„Колкото и да ви се струва странно, се опитах да помогна на колегата Станишев”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред медии, непосредствено след като даде показания по делото срещу бившия премиер и лидер на ПЕС Сергей Станишев. Той е обвинен в това че в периода 04.11.2005 г. – 27.06.2009 г. е загубил седем документа с класифицирана информация – три на ДАНС, два на МВР, един на министъра на отбраната и един от НАТО.

В допълнение Борисов изрази мнение, че „заради огромния оборот документи, които влизат в МС, може на всеки да му се случи някъде да пропусне нещо”. Той разказа, че в съда му били задавани въпроси относно процедурата по постъпване, престоя и излизането на секретните на документи в МС. „Действително обемът на документацията, която влиза, е толкова голям, че ако има някой злонамерен, винаги може да злоупотреби”, обобщи Борисов.

„Донесоха документ, който видимо е на ДАНС. Затова прецених, че е най-добре да има публичност, да изляза да кажа истината и изпратих документа на прокуратурата”, каза Борисов и отбеляза, че е постъпил по единствения правилен начин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s