Волен Сидеров е осъден по две дела за хулиганство, Десислав Чуколов – по едно

Лилия Христова

Софийския градски съд (СГС) не одобри споразумението между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и държавното обвинение по едно от делата срещу него за хулиганство. Делото е заведено заради инцидент през май 2013 г. пред парламента. Тогава депутатът се спречка с журналист на телевизия СКАТ, като бе заснет как го обижда, заплашва, бута и да настоява за извинение за думи на собственика на телевизията.

СГС одобри споразумението между подсъдимите Волен Сидеров и Десислав Чуколов и прокуратурата за инцидента в „НАТФИЗ”, в което двамата се признават за виновни. Съдът наложи на Сидеров наказание пробация за срок от 9 месеца, а за Чуколов – за срок от 6 месеца, които влизат в сила от утре. На двамата народни представители ще им бъдат удържани и по 13% месечно от заплатите. Двамата ще трябва да се регистрират в пробационната служда по настоящ адрес, както и да се срещат с пробационни служители.

СГС призна за виновен лидерa на „Атака” и за случая в Батак от 2011 г., за който от прокуратурата бяха повдигнали обвинение на Сидеров за извършено хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s