Прокуратурата допълни обвинението по делото за смъртта на сина на шефа на ДАНС

Лилия Христова

Прокуратурата измени обвинението срещу собственика на верига пицарии Георги Илиев за катастрофата, при която почина мотористът Юлиан Георгиев, син на шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

Илиев беше привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. Според обвинителния акт на 2 април 2014 г. младежът карал мотора си по бул. “Симеоновско шосе”, когато към 21:00 ч. край входа на пицария в „Ловен парк“ го връхлетял автомобил, управляван от Илиев. Колата направила ляв завой, за да влезе в парка и така препречила пътя на моториста. Това предизвикало катастрофата, в която младежът загинал на място.

На заседанието този понеделник от прокуратурата обявиха, че допълват обвинението с това, че Илиев е нарушил и Закона за движение по пътищата, като е отнел предимството на мотоциклетиста. Съдия Евелина Папазян от Софийски градски съд (СГС) прие и две експертизи – съдебно-химическа и допълнителна автотехническа. Според първата Георгиев е употребил канабис до 12 часа преди катастрофата.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s